Lid worden

Scouting Sprundel heeft 5 verschillende groepen. Wij noemen dat binnen Scouting: speltakken. Iedere speltak heeft zijn eigen lokaal, eigen leiding en een eigen programma aangepast aan de leeftijd.

Welpen: jongens van 7 tot 11 jaar.

Kabouters: meisjes van 7 tot 11 jaar.

Verkenners: jongens van 11 tot 15 jaar.

Gidsen: meisjes van 11 tot 15 jaar.

Explorers: jongens en meisjes van 15 t/m 18 jaar.

Scouting Rucphen waarmee wij een gebouw delen en samenwerken heeft de speltak bevers: jongens en meisjes van 5 t/m 7 jaar.

Uw kind kan altijd een paar keer vrijblijvend komen kijken. Als hij of zij lid wil worden, vult u een formulier in bij de leiding. U ondertekent dan ook een machtiging om de contributie te voldoen. De contributie is €10,- per maand.

Graag wijzigingen zoals nieuw telefoonnummer, e-mail of verhuizing doorgeven via een briefje of mailtje naar ons secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U kunt het lidmaatschap opzeggen door een mailtje of briefje te sturen naar het secretariaat. Gelieve om verwarring te voorkomen niet alleen naar de leiding.

Zodra uw kind lid is kunt u zelf een blouse aanschaffen. Een nieuwe blouse kost ongeveer € 32,-. U kunt deze aanschaffen bij de Scoutshop in Breda. Kijk op deze site voor openingstijden en bereikbaarheid van de Scoutshop. U kunt hier ook allerlei leuke cadeautjes en scouting hebbedingetjes aanschaffen.  http://www.scoutshopbreda.nl/

U kunt ook online bestellen op de website van de scoutshop. https://www.scoutshop.nl/. In de catalogus bij mijn installatie de juiste leeftijdscategorie aanklikken en gegevens invullen.
Er zijn bij de leiding T-shirts te verkrijgen voor onder de blouse. De verkenners hebben in plaats van een T-shirt een trui. Informeer bij de leiding voor deze aanvulling op het uniform.

Het is de bedoeling dat uw kind daarna altijd in uniform naar de club komt. Trek verder niet de beste kleding aan en laat dure spullen thuis.

De installatie betekent dat je wordt opgenomen in de groep. Je belooft een goede scout te zijn en zegt de wet op. De installatiekosten bedragen eenmalig € 12,- (das € 7,- en insignes € 5,-). Als u een tweedehands uniform met een das heeft overgenomen hoeft u uiteraard de kosten niet te betalen. Vanaf september 2011 hebben alle speltakken van Scouting Sprundel dezelfde blauwgeruite das.

1. Het groepsnaambandje op de rechtermouw. Hieronder kunnen insignes van speciale activiteiten worden geplaatst als herinnering.

2. Rechterborstzak het speltakteken. Boven deze borstzak kunnen de Nederlands en de Europese vlaggetjes worden geplaatst.

3. Dasring. (geen verplichting, kan wel worden aangeschaft bij de Scout Shop)

4. De blauwgeruite das van Scouting Sprundel (graag voorzien van naam)

5. De vaardigheidsinsignes op de linkermouw. Deze kan uw kind behalen door mee te doen aan speciale insigneweken tijdens clubavonden of op kamp.

6. Linkerborstzak: het teken van Scouting Nederland.

Uw kind ontvangt van de leiding een uitnodiging om mee te gaan op zomerkamp. Het zomerkamp is het hoogtepunt van het scoutingjaar. Tijdens zo'n kamp slapen de meisjes in een ander scoutinggebouw of kampeerboerderij. De jongens slapen in tenten in het bos, onder primitieve omstandigheden.

Tijdens een kampweek zijn er veel leuke activiteiten zoals; sportdag, fietstochten, uitstapjes, zwemmen en natuurlijk is er elke avond een kampvuur. Voor veel kinderen en jongeren zijn dit onvergetelijke weken waar ze later met veel plezier op terug kijken. Door sommige speltakken wordt voor het kamp een oefennachtje georganiseerd in ons eigen clubhuis.

Het zomerkamp kost ongeveer € 95-.

Als uw kind ongeveer 11 jaar of 15 jaar is gaat hij/zij naar een nieuwe speltak. Dit noemen we overvliegen. De leiding bespreekt dit met u en uw kind wanneer dit het beste moment is. Meestal wordt er gewacht tot er een groepje met leeftijdsgenootjes tegelijk kan overvliegen en wordt er een feestelijk programma bedacht.

Pagina 1 van 2